Wie zijn wij

Siert-Jan Boersema

Siert Jan BoersemaSinds 2008 begonnen als rundveedierenarts bij Van Stad tot Wad dierenartsen in Loppersum, verhuisd naar Assendelft en nu sinds een jaar dierenarts bij Dierenkliniek De Rijp in Noord Holland. Geboren op het Groninger platteland en al tijdens mijn jeugd niet weg te slaan van het melkveebedrijf.

De kalfjes en jongvee waren altijd iets speciaals voor mij. Niet alleen omdat ik blij werd van springende kalveren door het hok, maar ook fascinerend om een jong kalfje uiteindelijk in een mooie melkvaars te zien opgroeien.

Tijdens de studie diergeneeskunde deed ik een Masters over het structurele begeleiding van jongvee-opfok op melkveebedrijven; het stellen van doelen en streven naar continue verbetering. Met de Jongveecoach is ons doel heel simpel: minder sterfte, betere groei en betere gezondheid. Dansende kalveren en duurzame vaarzen die goed produceren en lang productief leven mee kunnen; daar worden we toch allemaal blij van?!

Voor meer informatie: sboersema@jongveecoach.nl of 06 - 13187186

Aagje Kramer

Naast de werkzaamheden voor de jongveecoach ben ik van 2011 -2017 werkzaam geweest rundveedierenarts bij Dierenartsenpraktijk Beilen en nu sinds 1,5 jaar in Castricum bij IJmond Noord Dierenartsen. Na mijn afstuderen heb ik als rundveedierenarts gewerkt in Colorado Amerika, waarna ik aan de slag ben gegaan in Nederland.

De interesse voor jongvee is ontstaan als klein meisje op het ouderlijk melkveebedrijf, met de kalveren naar de kalveren keuring, en heeft zich in de loop der jaren steeds verder ontwikkeld.

Binnen de praktijk ligt naast de dagelijkse werkzaamheden mijn interesse bij de jongveeopfok in de vorm van advisering, projecten en het geven van lezingen. Hoe zijn we in staat om dat vaarskalf uit te laten groeien tot een gezonde goed producerende vaars en hoe houden we haar in deze vorm zo lang mogelijk op het bedrijf. Daar liggen de kansen en uitdagingen!

Voor meer informatie: aboersemakramer@jongveecoach.nl of 06 - 51854195